"Prva harmonika Sokobanja" je jedan od najstarijih muzičkih festivala u Srbiji i prepoznatljiv simbol Sokobanje. Prvi put je održan pre 59 godina.


Veliki broj poznatih harmonikaša, kompozitora, kantautora, šefova ansambala, muzičkih urednika su započeli svoje muzičke karijere dobrim plasmanom na sokobanjskom Festivalu. Više od pola veka najbolji harmonikaši iz zemlje i dijaspore se takmiče za prestižnu titulu prvog harmonikaša, odnosno sveukupnog pobednika festivala.


Mnogi pobednici festivala su kasnije postali sinonim za majstorstvo na harmonici - Branimir Đokić, Novica Negovanović, Miša Mijatović, Vlada Panović, Aleksandar Sofronijević, Borko Radivojević, Kemiš i mnogi drugi. Mladi muzičari i danas u sokobanjskom festivalu vide svoju šansu za uspeh i proboj u estradnim vodama, što govori o ugledu ove manifestacije.

Proglašenje Prve Harmonike Srbije
Proglašenje Prve Harmonike Srbije

Opština Sokobanja i TO Sokobanja sveukupnog pobednika nagrađuju instrumentom harmonike, marke DIVAL, dok će ostali sponzori Natali Spa iz Sokobanje, hotel "Soko terme" iz Sokobanje i Radnja za proizvodnju harmonika "Dival" iz Aleksinca, najviše rangirane po kategorijama nagraditi instrumentima harmonike i drugim prigodnim nagradama.

Kalendar manifestacija Sokobanja

  • Uskoro

Program manifestacije

  • Uskoro

Kontakt

Lokacija