Jedna od najslađih vojvođanskih tradicionalnih kulturno-turističkih manifestacija- "ŠTRUDLIJADA" održaće se u parku u centru Novog Miloševa, u okviru seoske slave Sveti Ilija, koja će ove godine trajati tri dana.


Pored gostoprimljivosti i ljubaznosti, poznati su Miloševčani upravo po Štrudlijadi i najraznovrsnijim oblicima ove slatko - slasne tradicionalne poslastice. Uz bogat kulturno umetnički program, razna takmičenja, Novomiloševčani su poslednjih godina stvorili prepoznaljivu manifestaciju.

Banatska Štrudla
Banatska Štrudla

Program manifestacije

Seoska slava Sveti Ilija započinje 31. jula takmičenjem u kuvanju riblje čorbe. Prijava i skup ekipa predviđen je za 16:00 časova, početak kuvanja čorbe u 17:00 časova, dok će se proglašenje pobednika objaviti u 20:00 časova, a nakon toga sledi koncert.


Drugog dana manifestacija se nastavlja od 10:00 časova otvaranjem "Štrudlijade" i početkom etno bazara. Skup ekipa u takmičenju za najukusniju štrudlu počinje u 16:00, nakon čega se nastavlja sa nastupima folklornih ansambala, dok je proglašenje pobednika za najukusniju štrudlu u 19:00 časova. Slede koncerti tribute benda Bjelo Dugme i koncert Amadeus benda.


Trećeg dana sledi nastavak etno bazara i od 21:30 koncert Ivane Pavković a od 23:00 koncert Stefana Petrušića.

Kontakt

Lokacija