U okviru svojih aktivnosti na promociji tradicionalnih različitosti koji proizilaze iz različitih jezika, materijalnih i duhovnih kultura, običaja, istorije i tradicije, ali i na unapređelju turističke ponude, Opština Šid zajedno sa Udruženjem "Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid" i Slovačkom nacionalnom zajednicom, u Šidu, organizuje manifestaciju SREMSKI KLOB-KOB FEST.


To je gastronomsko-turistička manifestacija koja promoviše da se na teritoriji opštine Šid godinama unazad neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija.


Učesnici manifestacije takmiče se u brzoj obradi mesa, pravljenju i jedenju kobasica, kao i u izboru najbolje suve sremske kobasice.


Manifestacija je međunarodnog karaktera, veoma zanimljivog programa i poseti ju nekoliko hiljada posetilaca. Okuplja veliki broj izlagača suhomesnatih proizvoda, ali i izlagače i udruženja koja promovišu razne druge tradicionalne, domaće proizvode, kao i autentične rukotvorine.

Program Manifestacije

Program Manifestacije
Program Manifestacije

Prijave

  • Ekipu sačinjava tri ili više članova.
  • Organizator obezbeđuje 5kg mesa (ficli) i creva za kobasica. Ekipa mora imati ručnu mašinu za mlevenje mesa (ne sa pogonom na struju), top za punjenje kobasica i začine.
  • Vreme izrade kobasica je 4 sata. Po završetku ekipa daje komisiji na pregled jedno parče kobasice dužine 15 – 20 cm.
  • Komisija će ocenjivati i higijenu za stolom, kako je ekipa obučena i kako je aranžiran sto.
  • Kotizacija: 5.000 rsd.

Prijavnice na linku ili preko broja telefona 063 556 180 za rubriku takmičenja u pravljenju kobasica.


Prijave za izlagače se vrše putem linka , ili na telefon 064 04 713 79 (svakog dana od 18h do 21h) Izlagači dobijaju tende 3x3m, i sto cena po štandu iznosi 3.000 rsd.

Kontakt

Lokacija