Opština Šid sa ponosom najavljuje da će se u subotu, 03. juna 2023. godine u Erdeviku, fruškogorskom naselju nadomak Šida, održati tradicionalna XXIII „Sremska kulenijada“ u organizaciji Opštine Šid, Mesne zajednice Erdevik, Kulturno obrazovnog centra Šid, TO Šid i Privredne komore Srema.

XXIII „SREMSKA KULENIJADA“- ERDEVIK 2023

Već treću deceniju opština Šid ima priliku da ugosti veliki broj posetilaca koji će na poseban način, kroz ukuse, mirise, muziku i igru upoznati tradiciju, kulturu i život u Sremu. Manifestaciju poseti preko 5.000 ljudi koji su u mogućnosti da obiđu otprilike stotinjak izlagača, od kojih oko 80 učestvuje u takmičarskom delu za najbolji kulen godine.

Atmosfera na kulenijadi u Erdeviku
Atmosfera na kulenijadi u Erdeviku

I ove godine, veliki broj proizvođača autohtonog sremskog proizvoda – kulena i kvalitetnih vina sa fruškogorskog vinogorja imaće priliku da predstavi svoje proizvode, uz prigodan celodnevni kulturno-umetnički program kroz nastupe preko 15 kulturno-umetničkih društava i etno grupa.
Manifestacija je izložbeno-prodajnog i takmičarskog karaktera, gde se pored kulena, mogu kupiti i drugi suhomesnati proizvodi, kao i razni specijaliteti iz „Sremačke kuhinje“.

Program manifestacije

Program Kulenijade
Program Kulenijade

Kontakt

Lokacija