Ovogodišnje nezvanično prvenstvo sveta u kuvanju gulaša, jubilarno deseto po redu, održaće se 1. avgusta. Mesto održavanja ostaje već tradicionalno Komšijski park na kraju Sremske ulice (pored auto-puta).

Zbog velikog interesovanja, organizator je, umesto 100, povećao broj na više od 112 ekipa za učešće u fer-plej borbi za najboljeg kuvara gulaša u svetu.


Pored turnira najboljih kuvara, paralelno je organizovan i sajamski deo manifestacije na kojem proizvođači mogu da prodaju svoje etno-proizvode ili proizvode iz svoje kućne radinosti.


Još uvek proizvođači sokova, rakije i vina, kao i raznih etno proizvoda i ručnih radova, mogu da se prijave predsedniku Organizacionog odbora Darku Kikiju Iliću na broj 064-123-05-08 kako bi se dogovorili oko svog prisustva manifestaciji.


Od 8 do 10 časova takmičarske ekipe preuzimaju po 2 kg mesa, majicu, tanjir u kojem će predati uzorak i to je sve besplatno. Oko 14.30 časova se predaju uzorci, a samo proglašenje pobednika neće biti pre 15 časova, dok žiri ne završi rad.


Paralelno sa takmičenjem kuvara, 1. avgusta, prostor Komšijskog parka, na kraju Sremske ulice u Laćarku, biće prepuštan deci kojoj će se besplatno deliti kukuruzi, kolači i razne druge đakonije koje su spremili sponzori manifestacije.


Kao i svake godine, manifestacija “Prva Varjača Laćarka 2022.” imaće i svoj humanitarni deo. Ove godine skuplja se pomoć za našu sugrađanku Natašu Nedić!


Inače. žiri će biti sastavljen od devet vrhunskih eksperata na čelu sa Aleksandrom Cindrićem koji garantuje da će se odlučivati ni po babu ni po stričevima, u skladu sa kodeksom srpskog srednjevekovnog viteštva.


"100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 posetilaca!"

Kontakt

Lokacija