Najveća manifestacija u opštini Temerin Prosto k'o pasulj ove godine se održava prvog vikenda juna meseca na temerinskom vašarištu!

Najveće takmičenje u kuvanju pasulja u celoj Srbiji iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara i posetilaca, tako da formulu za uspeh nećemo menjati.


Svoju ekipu možete prijaviti radnim danima od 8 do 15 časova u kancelariji TOO Temerin, Novosadska 352, ili putem mejla [email protected]. Svaka ekipa dobija pavljon šator 3x3m, sto i dve klupe za 8 osoba, drva za potpalu i poklon paket. Kotizacija za prijavu ekipe je i ove godine 5.000 dinara.

Program manifestacije

  • Uskoro
    Program
    Program

Pored takmičarskog dela manifestacije bitni su i drugi segmenti:

  • Ulica starih zanata, mali vašar tradicionalnih proizvoda i rukotvorina
  • Priprema se i najveći humanitarni ručak - kazan sa oko 3 000 porcija kuvanog pasulja. Podela ovog "humanitarnog pasulja" počinje u 12 časova, a posetioci ostavljaju dobrovoljni prilog za svoju porciju pasulja. Svake godine prikupljena sredstva od ove akcije se usmeravaju ka sugrađanima kojima je neophodna pomoć.
  • Temerinske igre su takmičarskog tipa, vredne nagrade očekuju sve one koji se odluče da učestvuju u igrama kao što su tradicionalno navlačenje konopca, "Bacanje akumulatora s'ramena", "Pijani penal"...

Posetioci mogu uživati u bogatom kulturnom i muzičkom programu – gostuju kulturno-umetnička društva, Tamburaški orkestar Biseri...a ove godine nas očekuje i večernji koncerti.

Atmosfera na temerinskom kotliću
Atmosfera na temerinskom kotliću

Kontakt

Lokacija