Ova manifestacija se realizuje sa ciljem sveobuhvatne promocije Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje, tj. upoznavanja stanovništva i turista sa prirodnim, tradicionalnim, umetničkim vrednostima kojima raspolaže prostor u okviru ovog Specijalnog rezervata, a koji obuhvata naselja Bački Breg, Kolut, Bezdan i Bački Monoštor, sa centrom u Somboru i deo teritorije opštine Apatin.


Festival objedinjuje brojne programske segmente. U centru grada predstavljaju se izlagači sa domaćim proizvodima i ručnim radovima sa teritorije SRP Gornje Podunavlje – proizvodi starih zanata, udruženja žena, proizvođači vina, rakije, piva, meda, rukotvorina, zdrave hrane, turistički objekti iz Sombora i Apatina.


Upriličene će biti i edukativne i kreativne radionice za decu, nastupi kulturno-umetničkih društava i horova, tematska zelena gradska tura, izložbe fotografija....


Posetioci imaju priliku i da posete rezervat - Eko-centar Karapandža i u pratnji stručnog vodiča obiđu šetnu stazu Karapandža, voze se katamaranom po Bajskom kanalu, te uživaju u jesenjem šumskom ambijentu. I na ovom mestu biće realizovane radionice za decu i predstavljeni promo materijali vezani za rezervat.


Vrhunac dešavanja u prirodi i eko-centru, predstavljaju umetnički koncerti u šumi, sa nastupima umetnika u prelepom sumskom ambijentu.


Organizator manifestacije je Turistička organizacija grada Sombora, uz podršku JP Vojvodinašume, Grada Sombora i Ministarstva turizma i omladine.

Kontakt

Lokacija