Drinska regata u Ljuboviji ima tradiciju od skoro dve decenije i održava se druge subote jula.


Pioniri i začetnici ove manifestacije spustili su se prvi put niz Drinu druge subote jula 2001. godine. Manifestacija je prve godine brojala svega nekolicinu meštana i par plovila, da bi se iz godine u godinu broj plovila i učesnika rapidno rastao i dostigao broj od 2000 plovila i skoro 20.000 ljudi na vodi.


Plovni put je od Rogačice do Ljubovije, start je u Rogačici, a pristajanje u Ljuboviji u dužini od 40 km, što čini oko 9 sati plovidbe i nezaboravnog druženja u prelepom ambijentu i prijatnoj atmosferi uz zvuke trube.

Atmosfera Drinske Regate Ljubovija
Atmosfera Drinske Regate Ljubovija

Učesnici smeštaj mogu pronaći u kapacitetima seoskog turizma i ugostiteljskim objektima u Ljuboviji. Sve više učesnika želi da boravi u seoskim domovima, uživa u prirodi i zdravoj hrani koju naši domaćini mogu da im ponude. To su seoski domovi pored Drine (Uzovnica, Crnča, Lonjin, Vrhpolje, Trešnjica, Drlače) i u planinskim selima (Gornje Košlje).


Manifestacija pruža mogućnost za nezaboravan provod. Zadovoljni učesnici prenose utiske svojim prijateljima, a rezultat toga je povećanje plovila iz godine u godinu.

Program Regate

Subota

Vreme Aktivnost
08:00h - 10:00h Okupljanje učesnika u Rogačici
10:00h Početak regate
14:00h Pauza za ručak kod ušća reke Trešnjice
16:00h Mogućnost odmora i okreplјenja u Etno selu u Vrhpolјu
17:00h-19:00h Kraj regate kod motela "Letnjikovac"

Kontakt

Lokacija